Tel: +36 20 517 9074

Elolvastam és tudomásul veszem a GDPR tájékoztatóban foglaltakat

Ingyen házhozszállítás magánszemélyeknek: 80.000,-+áfa
Óvjuk és tegyük együtt egészségesebbé
környezetünket!
GarMed

Komplex NPK szerves növénytápok

NyomtatóbarátAjánlás
OsmoAmit az Osmo és Viano Komplex NPK Szerves növénytápokról érdemes tudni
A talajok tápanyag visszapótlását, azok NPK (nitrogén-foszfor-kálium) szintjének optimális mértékét  természetes és kímélő módon hivatottak biztosítani.
Viano1.A termékek alapanyaga növényi- állati eredetű szerves anyag, valamint bányászott ásvány. Felépítésükben teljesen hasonlítanak a komplex műtrágyákra. Mindhárom fő elem N-P-K jelen van bennük az egyes növénycsoportok alapvető táplálkozási szokásainak figyelembe vételével.  +Mg +Ca mezo-elemeket, valamint B, Zn, S, Mn, Cu, Na, Fe alapvető mikroelemeket tartalmaznak megfelelő mennyiségben minden kultúra számára. A granulátumok 0,5-2,5 mm nagyságúak. 
2.Komplex granulátum – Az egyedi technológiai eljárásnak köszönhetően az előállított tápanyag minden szemcséjében az NPK + mezoelem + mikroelem szint 90-95%-ban azonos mennyiségben megtalálható. 
3.A hatóanyag - leadása szinte digitálisan ütemezett. Nem tartalmaznak gyors reakciójú nitrogént , mint a műtrágyák, ami túladagolás esetén károsítja a gyökérzónát, hírtelen megnyújtja a zöldszárat és képtelenné teszi a növényt a terméshozamra. Semleges kémhatásúak. Mindenfajta talajban használhatóak. Nincs égető, perzselő hatásuk. Klórmentesek. Huminsavakat (12-15.000 éve kialakult barna szénmezőkben találhatóak) tartalmaznak, melyek több mint 70 ásványi iont kötnek meg, segítik a talaj jobb átszellőzését,levegősebbé teszik a talaj szerkezetét.
A gyorsabb és nagyobb mértékű felszívódás hatására, szemmel látható az azonnali eredmény.
 
4.Hosszú hatású tápNem mosódnak ki a talajból. A tápok a talaj előkészítés során bedolgozásra kerülnek a gyökérzóna mélységébe, tápanyag utánpótlásnál megfelelő vízmennyiség hatására (a talaj vízáteresztő és vízmegtartó tulajdonságának függvénye) lekerülnek a gyökérzónába, ahol 60-100 napon át folyamatosan fejtik ki hatásukat. 90 %-ban vízben oldódnak. Ennek eredményeként a növények sokkal jobb arányban tudják felvenni, hasznosítani, mint a műtrágyákat, melyeknek nagy része vízben nem oldódó. Hozzájárulnak a talajok humuszvastagságának növeléséhez, a talajélet egyensúlyának megőrzéséhez.A vegetációs idő nagy részében elégséges az egyszeri visszapótlás. Természetesen a 2-3 hónapos intervallum több tényező függvénye: talaj minőség, csapadék, növény tápanyag igénye,… 
5.Folyamatos használatukkal – min 1-3 év – beállítható a talajok optimális NPK szintje. Javul a talaj szerkezete, aktívabbá válik a talajélet,  a növények erőteljesebbek, kórokozókkal-, szélsőséges időjárással szemben ellenállóbbakká válnak. A növények gyökérzete megerősödik, kiegyensúlyozottá válik a tápanyagfelvétel,  a terméshozam 15-30%-al nő. 
6.Felhasználás: dísznövénykertben (gyephez, virágokhoz, cserjékhez, örökzöldekhez…),  haszonkertben (levél-zöldségeknél, gyökér-zöldségeknél, gyümölcs-zöldségeknél, piros bogyós és apró gyümölcsöknél, csonthéjasoknál, alma és szőlő kultúrában), Bio búza és Bio árpatermesztésben, Bio legelők fenntartásában, Bio takarmánynövény termesztésben. A granulált termék teljes mértékben alkalmas palántaföld előállításához. A gyártó a palántaföldben az optimális NPK szint beállításához 3-10 kg/köbméter föld keverési arányt javasol.  
7.Kijuttatás: a termék komplex granulátum, RC (normál) és MC (mikro) szemcseméretekben, ezért ugyan azon típusú trágyaszóró gépekkel-berendezésekkel kijuttatható, melyeket  a műtrágyák kiszórásához használnak. Kis területeken kézi szóró kocsival vagy kézzel (1 marék cca 50 gramm) is kijuttatható. 
8.Kiszerelés: hobby (550g-10 kg) és professzionális csomagolásban (25 kg zsákokban). Ez utóbbi mennyiség a talaj tulajdonságai és a kultúra típusa alapján 300-500 nm-re elegendő. Sportpálya gyepének karbantartásához, szabadföldi termesztéshez 1.000 kg Big-Bag kiszerelésben, mely 1-2 ha területre elegendő a talaj minőségének és a termesztendő kultúra táplálkozási szokásainak figyelembe vételével.  
9.Eredmény: Az Osmo és Viano szerves BIO növénytápok használatával (talaj előkészítés, szaporítóanyag készítés, palántázás, tápanyag utánpótlás) garantált az egészséges díszkert, túlélő gyep, haszonnövényeknél a magas hozam, minőségi áru és a SIKER. Ezekkel a vegyes kultúrában használható-, természetes erőforrásból származó növénytápokkal hozzáadunk a környezethez.
Környezet-és egészségvédő hatásukkal segítenek a földet egyensúlyban tartani, haszonkertjeinket édenkerté, díszkertjeinket tündérkertté alakítani.
 

Miben hasonlítanak, különböznek a forgalomban lévő hagyományos
Szerves trágyáktól
, BIO trágyáktól és műtrágyáktól?
1.BIO trágyák kifejezetten a rossz szerkezetű, hosszú időn keresztül műtrágyával kezelt, talajok mikro életének stabilizálását, visszaállítását, a megfelelő mennyiségű baktérium és gomba jelenlét biztosítását szolgálja. Ezek olyan baktériumokat, gombákat juttatnak vissza a talajba, amelyek normális körülmények között egyébként is jelen vannak. Viszont nem juttatnak vissza tápanyagot. 
2.Hagyományos Szerves trágyák minimális mennyiségben tartalmaznak a  növények által a talajból elhasznált, de a talaj élővilág-egyensúlyának megőrzése céljából visszajuttatandó N, P, K Mg alapvető elemeket. (Ilyen trágyák a növényi és állati eredetű komposztok, humuszok, stb.) 
3.Műtrágyák – a növénykultúrák  részére szükséges  tápanyagokat tartalmazó szervetlen anyagok. Többnyire  vízben nem oldódóak, ezért a növények kisebb mértékben tudják hasznosítani, mint a szerves eredetű tápokat. Általuk számos olyan elem kerül a talajba, amelyeket a növények nem képesek megkötni, így azok hamar a talajvízbe kerülnek. Azonnali hatásukkal egyfajta drogként hatnak a növényekre, viszont hosszan tartó használatukkal drasztikusan rontják a  talaj minőségét: talajszikesedés lép fel, csökken a talajban a tápanyagok felvételében közreműködő hasznos baktériumok száma… A szükségesnél nagyobb dózisban való kijuttatásuk feleslegesen terhelik a környezetet. Károsító hatásukat többféleképpen fejtik ki, talajsavanyodást, talajvíz-nitrátosodást, valamint a felszíni vizek eutrofizálódását (drasztikus minőségi változását) okozva. Rontják a betakarított termés minőségét, eltarthatóságát és indirekt módon károsítják  egészségünket. (Kimutatták, hogy az alkalmazott műtrágyák fele - kétharmada hordozóanyag, például a kálisó 40-50% klórt tartalmaz, amely szennyező anyagnak számít. A műtrágyák számos mérgező anyagot is tartalmazhatnak (kadmiumot, higanyt, ólmot, arzént stb.), amelyek nemcsak a talajban halmozódnak fel, hanem bejutnak az élelmiszer láncba is.) 
   
Főoldal| Termékek| Kapcsolat| Oldaltérkép| Jóváhagyás| Adatvédelmi Szabályzat


.:: GarMed : © 2010-2018 GarMed Kft. : VIANO képviselet www.garmed.hu ::.

Kertápolás, Kertberendezés, Madárgondozás, Kálcium-klorid környezetbarát jégmentesítés, Faszánkók, Szánkó kiegészítők

GarMed