Tel: +36 20 517 9074

Elolvastam és tudomásul veszem a GDPR tájékoztatóban foglaltakat

Ingyen házhozszállítás magánszemélyeknek: 80.000,-+áfa
Óvjuk és tegyük együtt egészségesebbé
környezetünket!
GarMed

Paradicsom háztáji termesztése BIO módszerrel

NyomtatóbarátAjánlás
Paprika palántaA paradicsom és a paprika foszfor (P) és káliumigényes (K) növény. Ezeknél a zöldségeknél is ősszel érdemes a szerves trágyát kijuttatni a veteményeskert talajára, amely a tápanyag igény felét fedezi, a fent maradó részt érdemes NPK komplex szerves táp formájában fejtrágyázással kijuttatni tavasszal a növekedési időszakban.

Nagyon fontos hogy a paradicsomot csak akkor ültessük, ki ha az idő, már elég meleg, mert hidegben nem fejlődik, így ha éjszaka még 5 fok alá csökken, a hőmérséklet inkább várjunk még a kiültetéssel. Ha kisebb kerttel vagy egy nagyobb terasszal rendelkezünk akár nagyméretű dézsába is ültethetjük a palántákat, de fontos hogy jó minőségű tápanyag dús keverékkel (komposzt + OSMO, vagy VIANO NPK granulátum formájú szerves táp) töltsük meg azokat.

A paradicsomok 10-12 hét múlva kezdenek el beérni, és hónapokon át fognak újabb és újabb ízletes szép piros terméssel megajándékozni. Alkalmanként tápanyag utánpótlást bőségesen meghálálja.
Viano NPK 6+7+8
Ahhoz hogy a paradicsom zamatos lédús legyen, hagyjuk, teljesen beérni a tövön, ne szedjük le korábban. A legtöbb hipermarketben található korai paradicsomokat még zölden szedik, le majd egy speciális szerrel permetezik le, és etilén gázzal felgyorsítják az érés folyamatát. Ha kertünkben a paradicsom véletlenül zöld állapotban lepottyan, tegyük be a konyhába, zacskóba egy köteg banán mellé így hamar bepirosodik, mert a banánból természetesen úton szabadul fel ez a gáz.

A paradicsomot soha ne tároljuk hűtőszekrénybe, mert sokkal gyorsabban megromlik, főleg az éretlen egyedeket. Tartsuk őket 12-15 fokos helyiségben, naptól és fénytől védve, kivéve az érett paradicsomokat, amelyeket viszont már érdemes hűtőben tárolni.

Vegyszerektől mentesen termelt saját paradicsom Szabadföldbe soha ne ültessük paradicsomot kétszer egymás után ugyanarra a helyre, mert így kikerülhetjük a betegségeket. A kártevőket, lisztecskéket és más bogarakat úgy tarthatjuk távol a paradicsomtól, ha más növényekkel társítjuk ültetéskor. Ilyen lehet a fokhagyma, a bazsalikom, a snidling, a répa, és a spárga is.Ha van elég víz, napfény, meleg és egy jól elkészített tápanyag dús ültető közeg nagyszerű paradicsomtermésünk lesz egész nyáron át.
Érdekesség: Ritkábban kell locsolni, ha a paradicsomok tövéhez zöld mulcsot terítünk. Időnként 1:20 arányú zöldnövény ázalékkal érdemes meglocsolni a töveket. Az ázalékban lehet csalán, zsálya, gyermekláncfű, levendula, citromfű, egyéb gyógynövény. A kifőzött teafüveket, kávézaccot a paradicsom is szereti.
A természetes módon, vegyszerektől mentesen termelt saját paradicsom illata, zamata felülmúlhatatlan kulináris élmény és egészségmegőrzésünk tekintetében egy megfizethetetlen kincs.
Saját tapasztalat: 10 tő különböző fajtájú paradicsom bőségesen ellátja egy 4 tagú család paradicsom szükségletét, sőt még a téli befőzésre is jut belőle bőven.
Tipp: soha ne dobjuk a kihúzott paradicsom szárát, levelét a komposztra. A termésén kívül egyéb része nem hasznos.
Inkább szárított formáját égessük el és a hamuját szórjuk a gyümölcsfáink, vagy rózsáink alá.

Ha biztos szeretne lenni abban, hogy amit termeszt, nem tartalmaz nem kívánatos adalékanyagot,
döntsön Ön is a vegyszermentes, szerves gazdálkodás mellett !


Létszükségletünk a biogazdálkodás elterjesztése!

VIANO és OSMO granulátum formájú szerves NPK növénytápok lehetővé teszik a szélsőséges talajviszonyok optimálissá tételét. Javítják a talaj szerkezetét. Megakadályozzák a nitrogén, a foszfor és mikroelemek talajból való kimosódását. A tápanyagokat a növények által (a műtrágyáknál sokkalta) könnyebben felvehető és maximálisan hasznosítható kémiai kötésben tartalmazzák. A környezetre nincsenek káros hatással. Nincs égető, perzselő hatásuk. Homoktalajon folyamatos használatukkal meglepően látványos hatás érhető el. A növények betegségekkel szemben ellenállóbakká válnak.
GARANTÁLTAN TERMÉSNÖVELŐK!


HASZNÁLJA BIZALOMMAL A VIANO és OSMO , HOSSZÚ LEBOMLÁSÚ-, KÍMÉLETES HATÁSÚ
SZERVES KONYHAKERTI TÁPOKAT.


Garantált az egészséges, ízletes termény. Egészségünk növényeinknél kezdődik!

Vegyszermentes, szerves gazdálkodás
Főoldal| Termékek| Kapcsolat| Oldaltérkép| Jóváhagyás| Adatvédelmi Szabályzat


.:: GarMed : © 2010-2018 GarMed Kft. : VIANO képviselet www.garmed.hu ::.

Kertápolás, Kertberendezés, Madárgondozás, Kálcium-klorid környezetbarát jégmentesítés, Faszánkók, Szánkó kiegészítők

GarMed