Tel: +36 20 517 9074

Elolvastam és tudomásul veszem a GDPR tájékoztatóban foglaltakat

Ingyen házhozszállítás magánszemélyeknek: 80.000,-+áfa
Óvjuk és tegyük együtt egészségesebbé
környezetünket!
GarMed

Tavaszi gyepápolás

NyomtatóbarátAjánlás
Tavaszi gyepápolás

Mivel kertünk legnagyobb felületét többnyire a gyep teszi ki, és annak állapota rányomja hangulatát kertünk összképére, így érthető, hogy tavaszi munkálataink közt mielőbb szeretnénk a gyepkarbantartást elvégezni.

Tartsuk szem előtt a műveletek sorrendjét, ugyanis nem mindegy, hogy melyiket mikor végezzük.
Túl korai ápolással kárt is okozhatunk.

Lássuk a szükséges teendőket:

-Amint az idő engedi, hóolvadást és fagyokat követően lombseprűvel távolítsuk el a gyepfelületen maradt levélmaradványokat, gallyakat. Ezzel elősegítjük a hatékonyabb száradási folyamatot, csökkentjük az esetleges bepenészedést és ez a későbbi munkálatainkat is megkönnyíti.

-A gyepszellőztetést semmiképpen ne kezdjük el fűsarjadás előtt. Ameddig a talaj felső rétege fagyott és a fű nedves, addig a szellőztetés szétroncsolná a fű szerkezetét. Érdemes türelemmel várni a megfelelő időszakig.

-A tápanyag utánpótlást a növekedési szakasz elején a gyepszellőztetést és az első fűnyírást követően célszerű elvégezni, az első öntözés előtt. Töltsük fel a tápanyagkészletet gyakran a növekedési szakaszban és ritkítsuk meg az adagolást a vége felé, mivel a táplálás zsenge hajtásokat eredményez, amit a fagy károsíthat.

A szerves gyeptápok használata:

- A granulátum formának köszönhetően kiszórásuk egyszerű, történjék szóró kocsival, vagy kézzel
-Kiszórást követően fontos a bőséges locsolás, mivel nedvesség hatására kezdődik el az egyenletes, lassú lebomlás.
-A tápanyagfeltáródás 3-4 hónapig is kitart (időjárási viszonyoktól függően), táplálva ezzel a gyepet a szükséges makro –és mikroelemekkel.
-Az eredmény: egy intenzív zöld színű, megnövekedett ellenálló képességű, sűrű gyep.Az egészséges gyepen a kórokozóknak (gombák, vírusok) nincs esélyük az elszaporodásra, így elkerülhetőek a leggyakoribb gyepbetegségek (pl.hópenész, dollárfolt, gombakörök,barnafolt, rozsdabetegségek)
-Tavaszi indító tápozáshoz, gyeptelepítéshez magas nitrogéntartalmú gyeptápot ajánlunk használni.(12-5-5 (+3)).

A nitrogén elősegíti a zöldszár növekedést; a fűszálak dússá, bujává fejlődnek.-Természetes csapadék hiányában gondoskodjunk a gyakori öntözésről, ezáltal biztosítva a hatékony lebomlást . Szerves anyagok száraz közegben nem lebomlanak, hanem elbomlanak és nem tudnak hasznosulni.

Főoldal| Termékek| Kapcsolat| Oldaltérkép| Jóváhagyás| Adatvédelmi Szabályzat


.:: GarMed : © 2010-2018 GarMed Kft. : VIANO képviselet www.garmed.hu ::.

Kertápolás, Kertberendezés, Madárgondozás, Kálcium-klorid környezetbarát jégmentesítés, Faszánkók, Szánkó kiegészítők

GarMed